de tweede week - Reisverslag uit Kabul, Afghanistan van Cock Holstein - WaarBenJij.nu de tweede week - Reisverslag uit Kabul, Afghanistan van Cock Holstein - WaarBenJij.nu

de tweede week

Blijf op de hoogte en volg Cock

11 December 2013 | Afghanistan, Kabul

Zo, er zijn een hoop dagen gepasseerd waarin niets bijzonders is gebeurd.
Tot 7 december.
Deze dag begon de conferentie van 5 dagen met het Afghaanse leger om te praten over een carrière pad voor al de militairen van soldaat tot officier.
Het leger is nu ongeveer 190.000 militairen groot en eigenlijk is er nog niets geregeld. Er zijn wel verschillende onderdelen zoals artillerie, infanterie en logistiek maar erg gestructureerd is het niet.

De conferentie was op het ministerie van defensie. Deze was enorm beveiligd en we werden met een escorte verder gebracht. De eerste dag was een voorbespreking, de tweede dag werd iedereen voorgesteld en verteld hoe belangrijk het allemaal was. Je moet je voorstellen dat gaat allemaal met vertalers dus duurt het extra lang. Nadat ook de minister van defensie had gesproken konden we de derde dag eindelijk aan de slag. De grote groep van generaals, kolonels en andere hoge militairen (ongeveer 100 man) werd in groepjes verdeeld om een presentatie voor de bereiden hoe hun dachten hoe het een en ander er uit kwam te zien.Het was heel leuk om te zien hoe afghanen discussiëren. Daarnaast stond een tolk om het te vertalen voor ons. Na een paar uur was er dan toch resultaat en is op de laatste dag gepresenteerd. Eerlijk is eerlijk een mooi resultaat. Nu maar hopen dat ze het ook gaan gebruiken.
Natuurlijk werd weer een ieder bedankt voor zijn bijdrage en er werden cadeautjes uitgedeeld

Je moet trouwens niet naar de wc gaan in het ministerie van Defensie. Wat een smerige boel. Geen bril en allerlei ondefinieerbare resten links en rechts boven en onder je.

Het eten is hier beter dan in mijn eigen kamp. Heerlijke pizza's hebben ze daar (zie foto)

Inmiddels ben ik weer terug op mijn eigen kamp. Nog steeds geen eigen account hier. Het schijnt normaal te zijn dat het zo lang duurt, maar wie weet, deze week.
Gisteren heb ik ook te horen gekregen dat ik 17 december naar Masser e Sharif mag vliegen om daar drie dagen de engineer school te bezoeken. Dit doe ik dan weer samen met de Duitsers.

Maar het allermooiste nieuws kwam gisterochtend uit
Nederland. Ik ben opa geworden van een kleindochter. Ze heet Elise en met moeder en dochter gaat alles goed. ik heb de eerste foto's al gezien. Wouw wat een mooie baby. (Dat zegt natuurlijk iedere trotse opa).

Als er weer iets te melden is laat ik het horen

tot later

• 11 December 2013 - 12:38

Davy:

Leuk om het allemaal weer te lezen zo. En van harte gefeliciteerd he opa/ome Cock! :D
    Ook van Monica

• 11 December 2013 - 13:32

Wendy:

Het is ook echt een fantastisch meisje hoor je mag terecht een trotse opa zijn ;-)

Liefs nick en wendy

• 11 December 2013 - 14:50

Wilma:

He broertje proficiat met je kleindochter wat is ze mooi he!

Heel veel succes en niet te veel pizza's he (haha)

• 11 December 2013 - 22:25

Linda:

Hoi opa Cock!!!

Van harte gefeliciteerd met je kleindochter!!!! Kan me voorstellen dat je super trots bent, al is het op afstand. Natuurlijk ook jouw dochter en schoonzoon van harte gefeliciteerd met hun dochtertje. Een dikke knuffel van ons allemaal. Groetjes Linda.

• 12 December 2013 - 07:52

Collega's P-Planning:

Van harte gefeliciteerd met je kleindochter Elise!! :-)

Groetjes van je collega's van P-Planning

• 13 December 2013 - 12:48

Elly:

Hoi Cock, interessant je verhalen hier te lezen. Gefeliciteerd met je kleindochter, Elise! Groetjes Elly

• 13 December 2013 - 13:02

Cock:

Ik wil iedereen bedanken voor de warme felicitaties .groetjes vanuit het nog steeds aangename Afghanistan

• 14 December 2013 - 00:45

Willem En Sandra:

Van harte gefeliciteerd opa.

• 14 December 2013 - 00:46

Willem En Sandra:

Kun jij een postadres doorgevem. Dan kunnen we ook iets naar je toe sturen

• 22 December 2013 - 21:35

Marc & Tanya:

Proficiate opa. Wij hebben een heerlijk avond gehad met Jackie en natuurlijk haar weer thuis gebracht. Wij missen jou ! Veel groetjes xxx